17. veebruar 2016

Nihikas haarab mainekujundusrelva

Eile (16.02) sain kirja, kus Kennu sortside administratiivjuht palus mult abi mu maine kahjustamiseks (sic!). 



See on korraga üliväga naljakas, aga ka õpetlik.


Õpetlik just selles mõttes, et siin on oma primitiivsuses alasti see, millele viidatakse märksõnadega „aktiivne mainekujudus“, „meediamanipulatsioon“, „PR-töö“, „spinn“ jne.

Pöördumine algab toreda strateegilise meelitusega ja seejärel on hunnik kohmakalt suunatud ülekuulamisküsimusi (kas-küsimused!), et annaksin neile vastused, et mind siis mu oma tsitaatidega paika panna. :).

Toon kirja muutmata kujul (ühe pärisnime asendan pseudoinitsiaalidega, et säästa seda isikut tahtmatust tähelepanust) ja siis vastan ka lahkelt küsimustele.



Lp Mihkel Kunnus!
Olen ajakirjandusväljaande NIHILIST FM peatoimetaja Siim Sinamäe.
Sooviksin kirjutada Teist persoonilugu, kuna olete silmapaistev eesti kultuurinimene ja mõtleja, kes on väga suurel määral elavdanud debatti kirjanduse piiride üle seoses Untitled 12 kriminaalasjaga.
Loodan, et olete nõus vastama meilitsi alljärgnevatele küsimustele. Palun Teil lahkesti vastata hiljemalt neljapäevaks.
Lugupidamisega ja ette tänades
Siim Sinamäe

****
1. Kuidas kommenteerite väidet, et Teil on Kaur Kenderi vastu isiklik viha ja  prokuratuuri avalikult toetama ajendas Teid isiklik kättemaksusoov? (Kaur Kender on väidetavalt Teid avalikult mõnitanud….)
2. Kui vastus eelmisele küsimusele on JAH, siis kas selline hoiak ei ole väiklane ja eesti kultuurielu häbistav?
3. Mida arvate Rein Rauast ja Peeter Helmest, kes on asunud Kenderi kaitsele?
4. Kas olete lugenud Markii de Sade'i kirjandusteost "Soodoma 120 päeva..."?
5. Kas olete lugenud William Burroughsi kirjandusteost "Alasti lõunasöök"?
6. Kui vastus küsimustele  4 või 5 on JAH, kas olete seisukohal, et nende teoste kättesaadavust tuleks kriminaalõiguslike vahenditega piirata?
7. Kuidas kommenteerite väidet, et Untitled 12 debatt on saanud tõelise hoo sisse tänu Teie avalikule sekkumisele? 
8. Kas Teile on sümpaatne IRL poliitiline programm või eelistate EKRE’t?
9. Kas toetate pagulaste vastuvõtmist Eestisse?
10. Kas Teile on sümpaatne liikumine “Odini sõdurid”?
11.   Kas tunnete L.K-d?
12.  Kas Te olete kunagi L.K-d noaga ähvardanud?
13.  Kui vastus eelmisele küsimusele on JAH, siis mis Teid ajendas? Palun kirjeldage konkreetseid asjaolusid. Kas ajendiks võis olla Teie solvumine, kuna naisterahvas ütles Teie lähenemiskatsetele EI?
14.  Kui vastus küsimusele 12 on JAH, siis kas see episood leidis ka mingi juriidilise lahendi? Milline see oli?
15.  Kas olete teisi naisi ja/või mehi kunagi ähvardanud või rünnanud? Kui JAH, siis palun kirjeldage konkreetseid asjaolusid.


Milline võrratu psühholoogiline meistritöö! Juba teise rea juures vajun meelisklevasse unelusse, oh, mina „silmapaistev eesti kultuurinimene ja mõtleja!“ et siis nagu poolunes laliseda end sellisesse meisterlikku inkvisitsioonilõksu nagu vastus küsimusele: „Kas Teile on sümpaatne IRL poliitiline programm või eelistate EKRE’t?“
(Aga Sina, hea nihilistlane, kas Sa kiidad jäägitult heaks Stalini praktikad ja visioonid, või eelistad pigem Pol Poth'i?)

Olgu, kiri on tõesti väga naljakas, aga samuti informatiivne, sest siin tahetakse mulle inkrimineerida nende endi identiteedi mõned antipoodsused. St küsimused 8-10 peaksid andma mu omasõnalise kinnituse sellele, et olen paremäärmuslike sümpaatiatega.
Võin vastata: mul on kahju, armsad junsud, ei ole. Olen seda korduvalt välja öelnud, et maailmavaatelt olen kõige lähemal rohelistele. Odini sõdurite üle ironiseerisin nt Ahto Lobjaka artikli „Odini püss seinal“ kommentaariumis, avalikult ja oma nime all.

Muidugi viimased küsimused on ülinunnud. Eriti viimane :). Aga olgu, vastan lahkelt järjest.


    1.Kuidas kommenteerite väidet, et Teil on Kaur Kenderi vastu isiklik viha ja  prokuratuuri avalikult toetama ajendas Teid isiklik kättemaksusoov? (Kaur Kender on väidetavalt Teid avalikult mõnitanud….)Kuna mu tegevusel puudub igasugune juriidiline kaal, siis on minu (ja ka kelle tahes teise) avalikel sõnavõttudel ainult moraalne kaal. Kohtus ei maksa kellegi avalik toetus ei Kennule ega prokuratuurile. Meil on õigusriik, mitte kohutmõistev külavanem, keda saab ära meelitada. Kuna Kennu on väga räige isikliku mõnitamisega rünnanud prokuratuuri töötajaid (selle eest, et need täidavad oma tööülesandeid!), siis ainuüksi see on põhjus, miks moraalse toetuse avaldamine neile tundub põhjendatum. Puhtisiklikuks mõõtmeks mu tegevusel on olnud näiteks lõbu. On sadistlikult lõbus lõhkuda end rusikakauboiks räppinud tegelinski fantaasiamull ja tuletada talle meelde, et tegelikult on ta 45 aastane mees, kes räägib teismelistele, et õpsid ja mendid on lollid ning arvutimängud ja kanep lahedad.

  1. Kui vastus eelmisele küsimusele on JAH, siis kas selline hoiak ei ole väiklane ja eesti kultuurielu häbistav?Kaur Kenderi suur roll ja tähelepanukesksus eesti kultuurielus on seda häbistav. Olen süüdi selles, et oma „ravimeetoditega“ olen muuhulgas seda rolli suurendanud. Mea culpa!

    3.Mida arvate Rein Rauast ja Peeter Helmest, kes on asunud Kenderi kaitsele?Peeter Helmest ja Rein Rauast arvan hästi, kenad, haritud ja viisakad inimesed mõlemad, kuigi maailmavaatelt üksteisele üsna antipoodsed. Küll aga teeb muret see, et igasugused eristusvõimetud tainapead ei saa aru, et Helme ja Raud ei kaitse Kenderit, vaid sõnavabadust. Ja just selliste eristusvõimetute tainapeade prevaleerimine ongi üks põhjus, miks pidasin paremaks avaldada moraalset toetust prokuratuurile – sest need samad eritusvõimetud tainapead näevad selles vastandumist Kennule. Ja see on hea. Ja tuletan meelde, et nii minu kui Helme-Raua sõnavõtu juriidiline kaal on võrdne, võrdne null.
4. Kas olete lugenud Markii de Sade'i kirjandusteost "Soodoma 120 päeva..."?
Jah. Ja on riiulis.

5. Kas olete lugenud William Burroughsi kirjandusteost "Alasti lõunasöök"?
Jah. Ja on riiulis.
6. Kui vastus küsimustele  4 või 5 on JAH, kas olete seisukohal, et nende teoste kättesaadavust tuleks kriminaalõiguslike vahenditega piirata?Ei. Nende teoste kättesaadavust ei tuleks kriminaalõiguslike vahenditega piirata.

7. Kuidas kommenteerite väidet, et Untitled 12 debatt on saanud tõelise hoo sisse tänu Teie avalikule sekkumisele? 
Ma arvan, et see on liialdus.

8. Kas Teile on sümpaatne IRL poliitiline programm või eelistate EKRE’t?
Kõige sümpaatsem on mulle roheline maailmavaade, poliitiliselt püüan püsida suhteliselt jahedal vaatlejapositsioonil.

9. Kas toetate pagulaste vastuvõtmist Eestisse?
Küllap leiame koha neile mõlemale tahtjale :)

10. Kas Teile on sümpaatne liikumine “Odini sõdurid”?
Ei. See on hea näide sellest, kui halb on ilma reaalsustajuta tegutsemisneuroos.

11.   Kas tunnete L.K-d?
12.  Kas Te olete kunagi L.K-d noaga ähvardanud?
13.  Kui vastus eelmisele küsimusele on JAH, siis mis Teid ajendas? Palun kirjeldage konkreetseid asjaolusid. Kas ajendiks võis olla Teie solvumine, kuna naisterahvas ütles Teie lähenemiskatsetele EI?
14.  Kui vastus küsimusele 12 on JAH, siis kas see episood leidis ka mingi juriidilise lahendi? Milline see oli?See on nüüd võrratu näide sellest, kuidas ühele faktinööbile higistatakse tohutut sündmusülikonda juurde õmmelda. Milline on fakt? Ma olen olnud põhjuseks politseiväljakutsele, mille sisuks oli „majja sisenes mingi noaga tüüp“. Paari minuti pärast sai politsei samalt numbrilt kõne, kus öeldi, et tegu oli eksitusega, rumala naljaga, kõik on korras. Politsei keeras keset sõitu otsa ringi. See oli ka nö juriidiline lahend.
Kirjeldan sündmust täpsemalt. Tegu oli ühe Eesti parema loodusteadlase J.K. sünnipäevaga, kuhu mind kutsuti. Selline väike, eramus toimuv koosviibimine. Kuna mul oli asjatoimetusi, hilinesin. Maja esikus nägin suurt kööginuga ja kuna uksed olid lahti, mõtlesin, et teen nalja – võtsin noa kätte, tegin sellise joobunud näo pähe ja tuterdasin vaikselt ja midagi ütlemata tuppa. Paraku õnnestus praktiline nali liigagi hästi, nimelt esimeses ruumis polnud sünnipäevalast J.K.-d, kes oleks oma lõbustatud reaktsiooniga näidanud, et tegu on naljaga. Küll aga märkas mind majasisesel trepil J.K. õde L.K., kes polnud mind kordagi näinud. Seega arvas ta, et majja tungibki parajasti mingi ohtlik pätt, eriti tundlikuks tegi ta ka see, et tal magas kaks väikest last ülakorrusel. Vilksti oli ta üleval ja helistas polisteisse. Siis aga andis altkorruselt kostev naer märku, et tegu oli naljaga ja ta tegi politseisse teise kõne, kus tühistas väljakutse. Eks ta oli häiritud küll, sest tema kartis ju reaalselt (eriti arvestades kahe väikse lapse lahedalolu). Vabandasin ja sünnipäev kulges pidulikus meeleolus edasi (mul oli näiteks kaasas tahket süsihappegaasi, mille killukesi pistsin õigel hetkel läätsepüreesse. Sellised nohikunaljad. Kellelgi hakkab taldrik järsku hirmsalt suitsema jne). See noaga nali oli muidugi väga loll. Sest selles esimeses ruumis oleks võinud peale sünnipäevalapse puudumise olla ka mõni ärksa toolihoobiga isane vms.
Aga antud juhul on eriti kõnekas, mida sellest sündmusest – või õigemini selle kõlakast (mida olen ju isegi naerdes edasi rääkinud) - üritatakse välja pigistada! „Kui vastus eelmisele küsimusele on JAH, siis mis Teid ajendas? Palun kirjeldage konkreetseid asjaolusid. Kas ajendiks võis olla Teie solvumine, kuna naisterahvas ütles Teie lähenemiskatsetele EI?“ -WTF?!?
Nihika-junsud üritavad nagu läbi ussi***i indutseerida loogikat: vaadake, see Kunnus, see, kes meie Suurt Kenderit kiusab, on selline inimmonstrum ja jäle elukas, nii üdini paheline ja kuri, et see, keda ta ründab, ei saa olla muu kui õilsuse ja progressi esindaja!
(demagoogiavõte argumentum ad hominem avalikus sfääris kahtlemata mingil määral töötab).

15.  Kas olete teisi naisi ja/või mehi kunagi ähvardanud või rünnanud? Kui JAH, siis palun kirjeldage konkreetseid asjaolusid."
"Kas olete teisi..." ma isegi seda ühte ei ähvardanud, eks, oo meisterlik ülekuulaja! Ei, ma pole mitte kunagi kedagi noaga ähvardanud.
Aga muidu, jah, kõike on ettetulnud, sest olen töötanud ööklubi turvamehena. Aga mitte midagi sellist, et polisteisse tulnuks mu kohta avaldus teha. Ja mind saab täiesti legaalselt ja sõbralikus õhkkonnas rünnata igal laupäeval kell 14 spordiklubi „Kombat“ saalis (sparritrenn kõigile soovijatele. Tule-tule!).



P.S. Hää nihilisti-junsu. Isegi kui selgub, et Mihkel Kunnus on tegelikult ilge tropp ja mölakas, ei tee see Kennut kuidagi toredamaks ja õilsamaks inimeseks. Samuti pole see absoluutselt mingi argument kohtusaalis.
Seniks kuulake, kuidas stalinistlike sümpaatiatega räppar Vana Yoss teenib lugupidamist:
https://www.youtube.com/watch?v=NZnDb0V5lMc 

15 kommentaari:

  1. "See on hea näide sellest, kui halb on ilma reaalsustajuta tegutsemisneuroos."

    Ah, jätke nüüd... Odinisõdalaste osas oli hea filosoof Lobsky naela siiski üheainsama hoobiga juba sisse löönud enne kui Kunnus Vahtrega kohale jõudsid.

    Tegutsemisneuroosi kõrval on odinisõdalastel ka reaalsustaju olemas. Täiesti realistlikult tajusid, et väljendati kavatsust nende "reetmiseks". Reaalsustajuta on pigem need, kes asja taandavad lihtsaks meil-ju-pole-ühtegi,-milleks-siis-totralt-patrullida-küsimuseks. Iva on siin ikka meelsuse- ja usaldamatuseavalduses - vastandumine, trots. Selleks pole tingimata tarvis eriti rasket aikjuud või peent haritust. Ja pigem just sellest trotsivaimust kui arvatavast vajadusest reaalsete patrullide järele juhinduvad tuhanded moraalsed toetajad.

    Lobsky sünge paatos tuleneb kah millegi tajumisest - jaa-jaa, Achtung-Achtung!, it's like the thirties coming, thirties coming, thirties coming back! (Can you feel?) Eks need ruumajad on tõepoolest sedaviisi avanenud, et nii mõnegi konstellatsiooni tõenäosus on kahtlaselt suurenenud. Kuni lõpuks selleni välja, et homunkulused võivad hakata oma Loojatel päid puruks peksma. (Eriti andekatele: ja Looja pole siinkohal nüüd küll EKRE vms.)

    Igaks juhuks vastan ka, mine tea, millises konstellatsioonis see lahtiütlemine kasulik saab olema:
    10. Kas Teile on sümpaatne liikumine “Odini sõdurid”?

    Sümpaatne ei ole. Aga adekvaatset konteksti & analüüsi arvestades suhtun neutraalselt kuni näen põhjust suhtumise muutmiseks, ükskõik siis, kummas suunas.

    EP, EŠ

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Näh, kabajantsikute avangard pakib ettenägelikult juba kohvreid: http://nihilist.fm/poidlakuudi-abimees-vaiksele-inimesele/

      EP, EŠ

      Kustuta
  2. Küsimused on väga hea sissevaade kultuurimarksistlikku mõttemaailma. Need küsimused on ju ideoloogilise puhtuse test. Kuidas Odini sõdalased ja EKRE ja migrandid persooniloosse puutuvad? Ja kuidas enne neid kolme persoonilugusid kirjutada sai?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõus, ideoloogilise puhtusekontrolli ankeet, millega noored nihiltšikud hr Kunnuse proovile panid, on tõesti hea sissevaade kultuurimarksistliku ketseriküti maailma. Kõigiti raffusvaheliselt tunnustet tasemel püünis. Professor Rein Raud ise poleks kahtlusalusele paremat lõksu üles panna osanud.

      Kustuta
    2. Hmmm, nagu kahtlustasingi - professor on pehmo. Kõikse pigistavamad pihtküsimused on Journalisti-Siimul kindlapeale varuks jäetud. Ainult loll ei kombineeri, vaid paljastab kaardid kohe! Stultoloogia, Watson!

      Eks püüdke kõrvale põigelda sarnase eest:

      - Miks Te vihkate teda/neid?
      - Millega seletada, et Teis leidub niivõrd palju viha ja vihkamist tema/nende vastu?
      - Miks ei kavatse Te tema/nende vihkamisest loobuda?

      Pühite juba laupa, mis? Teeb relvituks, ah? Aga see pole kõik. Järgneb finaal - lõpulöök, topeltkeeruga [ajakirjaniku pilk tõmbub vidukile, pea langeb kergelt küljele, hääl teravneb]: "Öelge, palun, kas sellel pildil on verepuhas eestlane või mitte?"
      http://p.ocdn.ee/17/i/2014/4/15/znkbuyl5.3jg.jpg

      EP, EŠ

      Kustuta
    3. Noh, selle küsimise peale võiks küsija kultuursusest lähtudes ka vabalt nii vastata:

      "Vihkan küll. Mis siis? Pohui!"


      Ja Abdul Turay on juba puhtalt enesemääratluse põhjal britt.

      Kustuta
  3. Ükssõdalastest - kui igasuguseid ohte hakatakse tõeliste ohtude pähe endale ise välja mõtlema, siis näitab see lihtsalt, et rahval on väga hea elu. Kõige selle juures jääbki arusaamatuks, miks tahetakse vabaneda parteist ja valitsusest, kelle targal juhtimisel on hea elu juurde jõutud ning soovitakse pukki panna sellist valitsust, kelle juhtimisel jõutakse suurima tõenäosusega tõeliste ohtude manu. Kummaline.
    See, lapsed, on stultoloogia!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Homotrall ja Venemaast väiksem keskmine palk ning katkised hambad ei ole hea elu.
      Mina olen tööasjus terve maailma läbi kärutanud ning neid teistsuguseid üle 20 aasta näinud. Nemad on tõeline oht mitte mingisugused müütilised natsid.
      Mida koledat siis EKRE valitsus teeb? Mõni kole vanamoor võibolla küll jääb grupivägistamisest ilma ning kui Soros lootuse kaotab siis jäävad "inimõiguslased" ka hästimakstud ametitest ilma aga EKRE pole ei sõnades ega tegudes näidanud üles midagi mis reaalseks ohuks kvalifitseerub. Sedalaadi mõnitamine lõpeb sellega, et rahva pahameel üha kasvab. Silmakirjalikkus ärritab ka. Sama hästi võiks ju väita, et neil nn."pagulastel" on liiga hea elu. Neil juba on see kõik, mida meile siia tuua tahetakse. Mille eest nad plagavad ????? Neil on ignoratsed valitsused mis ei tegele ühegi nende probleemiga, neil on vaesus vägivald. Ei tea küll millest nad puudust tunnevad...:D

      Kustuta
    2. Venemaast väiksem keskmine palk? A kus? Homotrall? Ise sa oled selle homotralliks teinud. Mõtle selle peale. Katkised hambad? Eesti on üks väheseid riike maailmas, kus on riiklikult tasustatud hambaravi kuni 19aastastele. Aga hambaravi on kallis küll... ent ma ei näe selles riigi süüd. "Tõeline oht" on loll inimene, olgu ta nats, migrant või reformierakondlane. Oeh, edasi on raske sinuga vaielda, sestnoh, kisud mind enda tasemele ja teed mulle kogemusega pähe. Ühte ma ütlen - täpselt nagu sina vaatad pagulast (kes on neeger või moslem, muidu on ok), vaatab soomlane eesti kalevipoega. Või vähemasti võiks vaadata kui võrrelda vägitükke. Tegelikult võiksid sa ise ka kaaluda islamiusuliseks hakkamist - väga kindel protsent sissetulekust annetatakse vaestele (õnnis sotsialism ja hambaravi), homod on patt, ega naisedki plõksivad liiga palju ju, võiksid pigem mehi rohkem hinnata (ja ennast vähem), teiseusulised on pahad, sest ei jaga meie väärtuseid (a la kristlased - medina koraan, 8. šuura), võiks olla üks suur tugev ja kõvamees prestiižne juht nagu Putin janoh, valimatu omakohus tundub kah pädev. Aitäh kaasamõtlemast!

      Kustuta
    3. Nojaa, midagi pole parata, kodanik Anonüümne on siin elav tõestus, et mõnedel on liiga hea elu, kuna nad ei pea päriseluliste probleemidega vastamisi seisma ja saavad endale probleeme vabalt välja mõelda :D
      Ta on juba 20 aastat saanud vabalt mööda maailma ringi kärutada ja unistada riigist, mis on paks, kus ordnung on majas ja naabrijuhan ei mölise, võib-olla isegi kolhooside ja sovhooside tagasitulekust, lisaks veel mingid kahtlased seksuaalfantaasiad homodest ja pagulastest :D
      Kuna aga need pagulased kangesti siia tahavad tulla, siis hea, et sa vähemalt tunnistad, et on meil hooliv valitsus ja puuduvad vaesus ning vägivald, kuigi hambaravi on pisut kallis. :)

      Kustuta
  4. Jabba sõdalased annavad vastulöögi.

    VastaKustuta
  5. Juriidika on huvitav, ent veelgi huvitavam oleks teada, kas pead de Sade ülalviidatud teost sama eemaletõukavaks kui U12, või on seal sinu jaoks mingi kategooriavahe?
    Minu tagasihoidlikul hinnangul on de Sade kirjanikk (sic) valgustuse armust, ehk ei ole tema teosed mulle veel avanenud. Meelelisi naudinguid saab muidugi trimmida ka linnukeelesalatit süües, aga kui hariduseliit midagi aastasadade tagant esile tõstab, "peab seal midagi ikkagi olema".

    Tervitades,
    Haifa Rhymes

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kategooriavahe on ja mitte väike.

      Aga eks de Sade'i tekstide väärtus ole rohkem kultuurilooline ja autori elulool on märksa määravam tähtsus kui autori kirjutatud (kirjanduslikul) lool nt Anne Franki päevik pole ju tekstina (saati ilukirjandusena) teap' mis asi.

      Kustuta
    2. Anne päevik on ilukirjandus...selle vorpis peale sõda valmis tema isa sõber ja kui lugu populaarseks sai, siis andis isa sõber asja kohtusse ja sai sealt autoritasu.

      Kustuta
  6. Nii palju, kui mina olen sinu nime kuulnud, siis arvan, et asi ei ole sugugi mingis praeguses kenderiaanas. Sa oled justkui saamatute koolikiuasajate "ohver".
    Mis selle põhjuseks võib olla, seda mina ei tea. Pakun, et veendumused ja maailmavaade: "kunnus on värdjas". Teadmata midagi sinu veendumustest või maailmavaatest, soovin jaksu endaks jäämisel.

    VastaKustuta